Bokmässan i Göteborg 2016

Äntligen! Som jag har sett fram emot denna fantastiska tillställning. Alla böcker, begåvade människor och kärlek till litteratur och läsning. Det känns underbart att få vara med de sina.

Dagen började med en mysig bloggfika i Hoi Förlags monter tillsammans med andra bloggare, författare och andra besökare. Där fick vi lyssna på Jeanette Palmqvist och Carl Almén Burman (Kaufmanns utvalda) som talade om sina böcker och hur deras skrivprocess ser ut. Hoi var också så generösa och gav oss varsin goodiebag med flera böcker. Tack! Jag ser verkligen fram emot att läsa allihop, speciellt Jeanette Palmqvists Det enda som betyder något.

goodiebag_hoi

Resten av dagen strosade jag omkring och lyssnade på olika samtal. Mitt i strosandet sprang jag även på Meg Rosoff som blev intervjuad i Brombergs monter. Det är en mycket klok kvinna som varken tar sig själv eller livet på allt för stort allvar. Att lyssna på henne berätta hur hon tagit sig dit hon är får mig verkligen att känna mig hoppfull och inse att jag ska följa mina drömmar. Hon är en riktigt cool tant och jag gillar henne starkt. I Brombergs monter fick jag även två av hennes böcker signerade.

meg_rosoff_signerad

Tyvärr blir jag så ofantligt starstruck när jag hamnar bland författare att jag inte törs gå fram. Men jag såg och lyssnade på massor av fantastiska människor. Exempelvis Malin Wollin som skrivit kanske en av årets viktigaste böcker, Till min dotter.

malin_wallin

Som vanligt fick även en hel del böcker följa med hem trots att jag har ett helt hyllplan med olästa böcker hemma.

alla_bocker

En sak är dock säker, min dröm om att bli förläggare eller redaktör har vuxit sig mycket starkare och det är en dröm jag tänker uppfylla på ett eller annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s