En summering av sommarens ”going native” utmaning

Under sommaren har jag haft som mål att alla böcker jag läser ska vara av svenska författare. Jag kallade utmaningen för going native. Anledningen var enkel. Under flera år har jag läst endast på engelska och jag hade börjat märka att jag hade mer koll på utländska författare än svenska, vilket kändes helt fel. Det måste finnas så många fantastiska svenska böcker och författare som jag har missat på grund av detta. Här är en kort summering av vad jag läst.

vi_ar_inte_sadana_som_i_slutet_far_varandra

Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg

Det var en okej bok som beskriver hur det är att fly sitt gamla jag och leva det liv man alltid velat. Samtidigt tar Katarina även upp relationer till kärlekskonceptet.  Det var som sagt en bok som jag kanske inte älskade, men samtidigt tyckte om att läsa.

Här kan du läsa en längre recension, dock är den på engelska, men jag tror inte att det är några problem, eller hur?

little tree of stories

Du vet väl om att du är värdefull av Stefan Lindberg

Jag hade så höga förväntningar på denna bok men tyvärr föll det pladask. Den kändes inte färdigskriven på något sätt och jag var mest förvirrad hela tiden. Detta är en bok som inte bör läsas vid flera olika tillfällen då handlingen kan upplevas förvirrande. Kanske är det bara jag som upplevde det så. Om du har läst den, lämna gärna en rad om vad du tyckte. Blev du lika förvirrad som jag?

nyckeln

Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

Denna bok hade jag med mig på vår årliga vandringsresa i Norge och jag slukade den totalt. När jag inte vandrade satt jag och läste, många gånger i flera timmar som i själva verket kändes som några minuter.  När jag inte läste längtade jag tills jag kunde få krypa ner i sovsäcken och öppna boken igen. Så otroligt bra! Det kommer en recension om hela trilogin inom kort.

lasarna_i_broken_wheel_rekommenderar

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

Även denna bok fick följa med på resan, men större delen av boken läste jag hemma i trädgården. Även denna bok var helt strålande och jag rekommenderar den verkligen. Vill du veta varför kan du läsa recensionen av boken här.

inte_helt_hundra

Inte helt hundra av Caroline Hainer

Den senaste boken jag läste var denna. En mycket ärlig och framförallt läsvärd bok. Recensionen hittar du här.

 

Det var en väl behövd utmaning som fick mig att välja mer svensk litteratur, och än finns det mer att läsa och utforska.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s